Leijona-kello Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan kumppaniksi

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijät ja kumppanit on valittu. Suomalainen kellobrändi Leijona on yksi elokuvan taustavoimista palvelukumppanina. Ensi-iltansa 27.10.2017 saavan Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksiin haetaan realismia ja historian kuvauksen tarkkuutta. Leijona-kello tuokin osaltaan elokuvaan realismia, sillä se on ollut suomalaisten mukana rintamalla.

Louhimiehen elokuva perustuu suomalaisille tutun Tuntematon sotilas -teoksen lisäksi Väinö Linnan sensuroimattomaan alkuperäisteokseen Sotaromaaniin.

Mukaan elokuvaan palvelukumppanina osallistuu yli 100-vuotias Leijona-kello. Louhimies hakee elokuvaansa aitoa tunnelmaa sota-ajan Suomesta, ja monella suomalaisella onkin ollut Leijona taskussaan tai ranteessaan rintamalla. Leijona-kello on edustanut suomalaisuutta sodan aikana.

Leijona ranteessa saatoit osoittaa olevasi Suomesta ja valmis taistelemaan sen vapauden puolesta, kertoo Leijona-brändin omistajan, Oy Perkon toimitusjohtaja, Ari Törmälä.

Mukana uusia yhteistyökumppaneita

Louhimiehen Tuntematon sotilas on yli seitsemän miljoonan euron kokonaisbudjetillaan yksi Suomen kaikkien aikojen mittavimmista elokuvahankkeista, jonka toteutumisen mahdollistaa laaja joukko sijoittajia, tukijoita ja yhteistyökumppaneita. Yksi palvelukumppaneista on Leijona-kello.

Tunnen suurta ylpeyttä saadessani ohjata tämän teoksen satavuotiselle Suomelle osana ainutlaatuista joukkoa. Koko hanketta vie eteenpäin vahva yhdessä tekeminen. Yhteistyökumppanien ja tukijoiden rooli on merkittävä. Näin isoja avauksia tehdään aina yhteistyöllä – samalla tavalla tulisi rakentaa myös tulevaisuuden Suomea, Aku Louhimies lisää.

Tuntematon sotilas -elokuva on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Elokuvan televisio-oikeudet on varannut Yleisradio ja elokuvan levittää Suomessa SF Film Finland Oy.

Lue lisää: www.tuntematonsotilas2017.fi
Keskustele aiheesta: #tuntematon2017

Elokuvan lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Laura Sutinen, yhteyspäällikkö
Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017
Puh. 040 190 4449, laura.sutinen@tuntematonsotilas2017.fi

Leijona-kellon lisätiedot:
Oy Perkko
Ari Törmälä, toimitusjohtaja
puh. 040 848 5359, ari.tormala@perkko.fi

Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy
Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy on Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvaa varten perustettu tuotantoyhtiö. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on media-alan vaikuttaja Heikki Rotko, ja hallituksen muut jäsenet ovat Kaiho Republicin toimitusjohtaja, elokuvatuottaja Liisa Penttilä-Asikainen ja Live Nation Finlandin kehitysjohtaja Kaarina Gould. Toimitusjohtajana toimii tuottaja Mikko Tenhunen.

Vuodelta 1907 lähtöisin oleva Leijona-kello on Oy Perkon oma merkki. Oy Perkko on suomalainen perheyritys, joka kuuluu Nurmi-yhtiöön. www.Perkko.fi ja www.leijonakellot.fi

Alla olevassa kuvassa Rahikaista esittävä Andrei Alén. Photo: Juha Mustonen, Styling: Sofia Oksanen

Andrei Some FB 19042016 1

Julkaistu kohteessa Yleinen